Caravana filmelor Tiff

Detalii
Galerie
Localizare
Caravana filmelor Tiff

Data: 17 Iul, 2015 - 19 Iul, 2015

Local: Cetatea Oradea

Caravana Filmelor TIFF ia startul vineri, la Oradea, pentru trei seri de filme în aer liber, în Şanţul Cetăţii. Pe 17, 18 şi 19 iulie, de la ora 21.45, vor fi proiectate trei producţii recente apreciate de public şi de critica internaţională: Aferim!, Clouds of Sils Maria şi Wild Tales. Intrarea este liberă. Proiecţiile vor debuta vineri, 17 iulie, cu unul dintre cele mai apreciate filme româneşti recente: Aferim!, în regia lui Radu Jude, premiat cu Ursul de Argint pentru regie la Festivalul de la Berlin şi proiectat la festivalurile de la Sofia, Hong Kong, Tribeca, Sydney. Filmul de epocă spune povestea zapciului Costandin (Teodor Corban) şi a fiului său, care străbat sudul ţării în căutarea unui sclav ţigan fugit de la curtea boierului său, în România secolului 19. Drumul îi poartă prin peisaje exotice şi le scoate în cale sute de personaje, oferind câte o surpriză la fiecare scenă. Sâmbătă, pe 18 iulie, orădenii le pot vedea pe marele ecran pe Juliette Binoche şi Kristen Stewart (Twilight), două frumuseţi din generaţii diferite, care îşi dau replica într-un film de Olivier Assayas: Nori peste Sils Maria/ Clouds of Sils Maria. Filmul a rulat în competiţie la Cannes 2014 şi i-a adus lui Kristen Stewart un premiu César pentru rol secundar. Este drama unei actriţe recunoscute, invitată să joace într-o repunere în scenă a piesei care a făcut-o celebră cu 20 de ani în urmă. Dacă atunci a interpretat-o pe Sigrid, o fată superbă care îşi împinge şefa, Helena, la sinucidere, acum ar trebui să joace celălalt rol, pe cel al mai vârstnicei Helena. Seria de proiecţii se va încheia duminică, 19 iulie, cu o comedie neagră spectaculoasă, nominalizată anul acesta la Oscar, care a făcut deliciul publicului la TIFF: Poveşti trăsnite/ Wild Tales. Filmul lui Damián Szifrón este co-produs de Pedro Almodóvar şi a făcut senzaţie la Cannes 2014, unde a rulat în competiţie şi a fost cumpărat de distribuitori din lumea întreagă. Exploziva comedie este o colecţie de şase poveşti extrem de bizare, fiecare mai şocantă şi mai amuzantă decât cea de dinainte. De la un joc al destinului la bordul unui avion, până la excese de furie la volan, Poveşti trăsnite oferă un portret comic şi plin de defecte ale societăţii. Până în septembrie, Caravana TIFF va aduce 34 de filme din selecţia Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) în peste 15 oraşe din ţară. Proiectul aduce în atenţia publicului filme apreciate din programul TIFF, titluri nominalizate la Oscar, dar şi câteva dintre cele mai noi pelicule româneşti ale anului. Anul trecut, peste 30.000 de spectatori au luat parte la proiecţii.
 

Câteva poze din galeria Caravana Filmelor Tiff pentru a-ţi stârni interesul; pentru mai multe click pe una din pozele afişate:

 

Pentru a găsi mai uşor locaţia evenimentului, v-am pus la dispoziţie această hartă. Zoom in, zoom out după bunul plac, până găsiţi locaţia căutată:

Comentarii